İzleme Heyeti

Dr. Başak Kalkan
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi
1978 yılında doğan Dr. Başak Kalkan, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlamış, doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Anabilim Dalı’ndan almıştır. İngilizce bilen Kalkan, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Politika Teorisi ve Uygulamalı Muhakeme Derneği üyesidir. AB, TÜBİTAK projelerinde araştırmacı ve eğitmen olarak görev alan Başak Kalkan toplumsal cinsiyet eşitliği, iletişim sosyolojisi ve kapsayıcı tasarım alanlarında çalışmalar yürütmektedir.
E-mail
Buse Eröz
Kadınlarla Dayanışma Derneği
1993 yılında İstanbul'da doğmuştur. 2012 yılında lisans eğitimine Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde başlamıştır. Üniversite değişim programıyla gittiği The Hague Üniversitesi'nde bir dönem Avrupa Çalışmaları ve İletişim Yönetimi bölümünde okumuştur. Lisans eğitimi boyunca çeşitli akademik araştırma merkezleri ve sivil toplum örgütlerinde özellikle göçmenlik literatürü ve mülteci hukuku alanında gönüllü faaliyetlerde bulunmuştur. 2018 yılının sonunda gönüllü olarak dahil olduğu Kadınlarla Dayanışma Vakfı'nda (KADAV) 2019 yılında profesyonel olarak çalışmaya başlamıştır. Şu anda yine KADAV tarafından yürütülen kadın emeği ve istihdamı ile ilgili bir projede finansal koordinatör olarak çalışmaktadır.
E-mail
Canan Aydemir Özkara
Eşit Yaşam Derneği
Ekonomist olan Canan Aydemir Özkara, Eşit Yaşam Derneği Başkan Yardımcılığı, 2014-2019 CHP İzmir Büyükşehir ve Buca Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesinde ve Beceri ve Meslek Edindirme kurslarında kurs idareciliği, İç Göç Entegrasyon Projesi ve Çocuk Gençlik Merkezinde Teknik Sorumlu olarak görev almış olup, Kadın Sığınma evinde idarecilik yapmıştır.
E-mail
Av. Ceren Kurt
Uçan Süpürge Vakfı
1996 Adana doğumludur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, Avukatlık yapmaktadır. Uçan Süpürge Vakfı Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesidir. Hacettepe Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Yüksek Lisansına devam etmektedir.
E-mail
Dilara Yücedal
Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi
Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden 2021 yılında mezun olmuş olup, aynı sene Felsefe Bölümünü de yan dal olarak şeref öğrencisi olarak tamamlamıştır. Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi Gönüllüsüdür. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezinde Gönüllü Stajyerlik yapmaktadır.
E-mail
Dilek Eldeniz
Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği
Antalya'da iki farklı dönemde Eğitim-Sen Kadın Sekreterliği yapmıştır. Emekli tarih öğretmenidir. Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesidir. Emek, demokrasi, özgürlük, kadının insan hakları için mücadeleyi sürdürmeye yönelik çalışmalar yürütmektedir.
E-mail
Emine Şennur Barutçu
Eşit Yaşam Derneği
1955 Isparta doğumludur. Lise Mezunudur. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli olmuştur. CHP Parti Okulu İzmir Eğitmenidir. Eşit Yaşam Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesidir. Ayrıca çok uzun yıllardır çeşitli sivil toplum örgütlerinin çeşitli kademelerinde görev almıştır.
E-mail
Av. Fatma Kalsen
İnsan Hakları Derneği Dersim Şube
1970 Tunceli doğumludur.. İlk, orta ve lise eğitimimi Tunceli’de tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, 1997 yılından beri Tunceli’de serbest avukatlık yapmaktadır. 2010-2012 yılları arasında Tunceli Barosu Başkanlığı görevini yürütmüştür. Tunceli Barosu bünyesinde Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonlarında çalışmalar yürütmektedir. Kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı davalarında mağdurların vekili olarak görev almış olup, halen İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.
E-mail
Av. Gizem Tanay Aksaç
Engelli Kadın Derneği
1982 yılında Ankara’da doğdu. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku ABD/Ceza ve Ceza Usul Hukuku yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku ABD/Genel Kamu Hukuku doktora eğitimi devam etmektedir. Halen, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nda avukat olarak çalışmakta ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Hukuk Klinikleri/Engelli Hakları dersinin yürütücülüğünü yapmaktadır. Sivil toplum örgütleri içerisinde hak temelli çalışmalarda aktivizm yapmakta ve bu konuda çeşitli projelerde görev almaktadır.
E-mail
Gönül Sonbahar
İnsan Hakları Derneği Dersim Şube
1974 Dersim- Hozat doğumludur. 1975 yılında ailesi İstanbul’a göç etmiştir. İlk- orta- lise (üniversite terk) eğitimini İstanbul’da tamamlamıştır. Yayıncılık, Piyasa ve kamuoyu araştırmaları, reklam ajansı, kültür merkezleri, İnsan Hakları Derneği vs gönüllü ve profesyonel, yönetici- işveren olarak çalışmaları olmuştur. 2019 yerel seçimlerinde DDHD (Dersim Demokratik Halk Dayanışması) çatısı altında seçimin kazanılmasıyla görevlendirilerek Dersim’e yerleşmiştir. Merkez Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde başkan danışmanı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda halen İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi eş başkanlık görevini sürdürmektedir. Öğrenimine Munzur Üniversitesi Radyo-Tv-Sinema 2.sınıf öğrencisi olarak devam etmektedir.
E-mail
Gülender Adıgüzel
İnci Dönüşüm Derneği
1990 Ağrı doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamış olup Karşıyaka Anadolu Lisesi mezunudur. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş olup, halen Uludağ Üniversitesi Alternatif Uyuşmazlık Çözümü Anabilim dalında yüksek lisans yapmaktadır. Lisans eğitimi sırasında öğrenci değişim programı ile Köln Üniversitesinde altı ay eğitim almış olup, 2018 yılında da Köln Üniversitesi Uluslararası Ticaret Hukukunda Tahkim Akademisine katılım sağlamıştır. 2016 yılından beri Bursa Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapmakta olup Sosyal Etkinlikler Komisyonu, Kadın Hakları Merkezi ve Avukat Hakları Merkezinde aktif olarak görev almıştır. 2018 -2021 yıllarında Bursa Barosu Mülteciler ve Yabancılar Hukuku Komisyonu’nda başkanı olarak görev yapmıştır. 2021 yılı itibarıyla Bursa Barosu Yönetim Kurulu Genç Temsilci Üyesi seçilmiştir. Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunlar Derneği, İnci Dönüşüm Derneği ve Mültecilerle Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesidir. İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilmektedir.
E-mail
Hicran Karadoğan Kınık
Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği
14.08.1972 Yerköy doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulunda tamamladı. 1995 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Ürgüp Çocuk Yuvası Müdürlüğüne sosyal hizmet uzmanı olarak atandı. Daha sonra Trabzon ve Samsun İllerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çeşitli kurumlarda sosyal hizmet uzmanı ve idareci olarak görev yaptı. 2002 yılında Samsun Gaziosmanpaşa Toplum Merkezi’nin kurucu müdür olarak görev yaptı. 2005-2008 yıllarında Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği tarafından koordine edilen Düzey 2 Bölge Kalkınma Programında İzleme ve Değerlendirme ekibinde görev aldı. Samsun Valiliği AB Proje Ofisi, Samsun Valiliği Kalkınma Ofisi, Samsun Valiliği Sosyal Hizmetler ve Engelliler Koordinasyon Biriminin kuruluş çalışmalarını yürüttü. Yine bu dönemde Samsun İl Özel İdaresi Arge Biriminde Hibe Program Sorumlusu olarak çalıştı. 2011 yılında Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Biriminin kurulması ile birlikte Birimin yapılanma çalışmasını yürüttü. 2019- 2020 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının Samsun’a Gelişinin 100. Yılı nedeniyle kurulan 100. Yıl Koordinasyon Merkezin koordinatörü olarak görev yapan KINIK, Ağustos 2020 tarihinden itibaren İçişleri Bakanlığının Covid 19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında kurulan Samsun Valiliği İl Salgın Denetim Merkezinde görev yapmaktadır. Kamu kurumundaki görevi yanı sıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif çalışmalar yürüten Hicran K.KINIK, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin kurucu başkanı olarak rol almıştır.
E-mail
Av. İlayda Önal
Uçan Süpürge Vakfı
Uçan Süpürge Vakfı'nda proje koordinatörü olarak çalışan Avukat İlayda Önal Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2015 yılında mezun olmuştur. Kendisi aynı zamanda, ECPAT Türkiye’nin Genel Sekreteri ve Avrupa Konseyi'nin ulusal danışmanıdır. Rize Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu eski başkanlığı görevini yürütmüştür. Avukat ve eğitmen olarak çalışma alanları toplumsal cinsiyet, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmali ve istismarı üzerine odaklanmaktadır.
E-mail
Itır Bağdadi
1995 yılında St. John’s Üniversitesi’nin İletişim Sanatları bölümünde lisans, 1996 yılında da New York Institute of Techology’den de İşletme alanında yüksek lisans derecelerini tamamlamıştır. City University of New York Graduate Center Siyaset Bilimi bölümünde seçilmemiş kadın adaylar üzerinde doktora tez çalışmalarına devam etmektedir. 2002-2021 yılları arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Aynı üniversitenin bünyesinde bulunan ve kurucu üyelerinden biri olduğu Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezinin 2012-2021 yılları arasında müdürlüğünü yürütmüştür. Çalışma alanları arasında kadın ve siyaset, kadın dostu kentler ve kadın hakları hareketi bulunmaktadır.
E-mail
Merve Demircan
İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği
Lisans derecesini Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümü’nden aldı. Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nda eğitimini sürdürüyor. Tez çalışmasını yerel yönetimlerde kadın temsili üzerine yapmaktadır. Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Ofisi’nde proje koordinatörü olarak görev almaktadır. 2008 yılından beri ulusal ve uluslararası pek çok projede görev aldı. Son 6 yıldır da kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmaları sürdürülebilir kılmak için 2014 yılında İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği’ni (İYADER) kurdu ve halen başkanlığını yürütmektedir.
E-mail
Av. Müjde Kaya
İnci Dönüşüm Derneği
1993 yılından İstanbul’da doğmuştur. İlkokul eğitimini İstanbul’da tamamlamış olup, İstanbul’da başladığı ortaokul eğitimini Gaziantep Zekeriya Konukoğlu Ortaokulu’nda tamamlamıştır. Gaziantep Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi’nden 2011 yılında mezun olmuştur. 2011 yılında üniversiteye başlamış olup Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 2016 yılında mezun olmuştur. 2016 yılında Bursa Barosu’nda başlattığı avukatlık stajını 2017 yılında tamamlamıştır. 2017 yılından itibaren Bursa Barosu’nda avukatlık yapmaktadır. 2017- 2018 yılları arasında Bursa Barosu CMK Komisyonu Başkan Yardımcılığı, 2018-2021 yılları arasında Bursa Barosu Genç Yönetim Kurulu Temsilciliği, 2018-2021 yılları arasında Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezi yürütme kurulu üyeliği, 2018-2021 yılları arasında Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi üyeliği görevlerini yapmış olup Bursa Barosu Mülteciler ve Yabancılar Hukuku Komisyonu ve Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu aktif üyesidir. İnci Dönüşüm Derneği üyesi, Mülteci ve Göçmen Hakları Derneği Kurucu Üyesi, Pi Kadın Kanserleri Derneği Üyesidir. İyi derecede İngilizce ve başlangıç düzeyinde Almanca bilmektedir.
E-mail
Mustafa Kınık
Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği
Ankara Üniversitesi Psikoloji Ana Bilim Dalı (1988-1992), Samsun Endüstri Meslek Lisesi (1980-1983), Mithat Paşa Ortaokulu (1977-1980), Kazım Orbay İlkokulu (1980-1975) mezunudur. 2020 yılından beri Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk İzlem Merkezinde psikolog olarak görev yapan Mustafa KINIK, sırasıyla Nevşehir Gümüşkent Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Samsun Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Bafra 75.Yıl Huzurevi Müdürlüğü Samsun Atakum Sosyal Hizmet Merkezinde psikolog kadrosunda görev yapmıştır. Suça İhtilafa Düşen Çocukların ve Ailelerin Sosyal ve Mesleki Rehabilitasyonu Projesi ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Plaket ile ödüllendirilmiş olan Mustafa KINIK, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin başkanlığını 2012 yılından beri yürütmektedir. Ergenlik Dönemi ve Madde Bağımlılığı Eğitimi, MMPİ -Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri) Uygulama Eğitimi, Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklara Yönelik Eğitim Programı, AB Proje Uygulama ve İzleme Eğitim Programları konusunda eğitimleri bulunan KINIK; evli olup 2 çocuk babasıdır.
E-mail
Nevin Çağırgan
Eşit Yaşam Derneği
15 senedir hak temelli sivil toplum örgütlerinde görev yapmaktadır. Eşit Yaşam Derneği, KADER İzmir Şubesi, Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır. CEİD İzmir yerel izleme platformunda görev almaktadır.
E-mail
Özgür Genç
Kadınlarla Dayanışma Derneği
Lisans eğitimimi Uluslararası İlişkiler bölümünden tamamladıktan sonra Küresel Siyasal İktisat yüksek lisansı için Almanya Kassel Üniversitesi'ne gitmiştir. Almanya’da kaldığı süre boyunca küresel emek ilişkileri, kadın emeği, göçmen emeği ve göçmen kadınlar ile ilgili alanlarda çeşitli akademik ve üniversite dışı projelerde yer almıştır. 2019 yılında Türkiye’ye dönerek çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarında ağırlıklı olarak Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Emeği konularında eğitmen ve danışman olarak görev almıştır. Şu anda, İstanbul’da bulunan Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) tarafından yürütülen bir projede proje koordinatörü olarak çalışmaktadır.
E-mail
Dr. Semahat Dicle Maybek
İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği
1983 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. 2006 yılında Hacettepe Sosyoloji Bölümünde Lisans, 2009 yılında yüksek lisans (Tez başlığı: Kadına Yönelik Şiddete Ataerkil ve Kültürel Feminist Kuramlar Açısından Yaklaşım: Ankara İli Yenimahalle İlçesi Örneği), 2016 yılında ise doktora (Tez Başlığı: Şiddet Gören Kadına Açılan Kapı: Sığınmaevi ve Sonrasındaki Yaşam Stratejileri) eğitimini tamamlamıştır. Halihazırda Ankara Yenimahalle Belediyesinde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Ofisinde proje uzmanı, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu Rekreasyon Bölümünde Doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik ilgi alanları arasında toplumsal cinsiyet temelli şiddet, kadın sığınmaevleri, feminist hareket ve kuramlar, LGBTIQA+ hareketi konuları yer almaktadır. Sivil toplumda birçok ulusal ve uluslararası kuruluş ve çalışmada eğitmenlik, danışmanlık ve uzmanlık yapmaktadır. Son 1 senedir (2021) İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.
E-mail
Tuğçe Koçoğlu
Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi
Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2018 yılından beri toplumsal cinsiyet aktivisti olarak Yeryüzü Kalkınma Kooperatifi’nin gerçekleştirdiği projelerde görev almaktadır. 2021 yılı itibariyle CEİDİzler Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Engelli Kadın Derneği tarafından yürütülen “Herkes İçin Güvenli Kent Ankara” projesinde, proje asistanı olarak çalışmaktadır.
E-mail
Veciye Düzataroğlu
Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi
1994 yılında Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. 1997 yılında aynı bölümde yüksek lisans yapmıştır. Sekiz kişisel sergi, yüzün üzerinde karma ve grup sergisine katılmıştır. 2021 yılına kadar Özel ve devlet sektöründe görsel sanatlar öğretmenliği yapmıştır. 2021 yıında emekli olmuştur.
E-mail
Yeşim Barş
Eşit Yaşam Derneği
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim Organizasyon bölümü mezunudur. Daha önce değişik özel şirketlerde görev yapmıştır. 15 yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi Ünibel A.Ş de idari ve mali işler müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekli olmuştur. Çeşitli STK’larda (Eşit Yaşam- ADD gibi) pek çok kademe de görev yapmıştır. Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği KİHEP yönlendiricisi olarak halen kadın hakları eğitimleri vermektedir. Balçova Belediyesinde 2.dönemdir meclis üyesi olarak görev yapmaktadır. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmaları içinde aktif olarak görev almaktadır. Balçova Kadın Kooperatifi yönetim kurulu üyesidir.
E-mail
Zeren İşsevenler
İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği
Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümü mezunudur. 2016 yılından itibaren Yenimahalle Belediyesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Ofisi'nde Proje Uzmanı olarak görev yapmaktadır. Ofiste yürütülen projelerin organizasyonu ve koordinasyonundan sorumludur. 2016 yılından beri de İYADER'in gönüllüsü olarak ulusal ve uluslararası projelerde aktif görev almaktadır.
E-mail